KAYNAKKAYA İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

Okulumuz; İlkokul olarak 1944 yılında 2 derslik ve 1 lojman olarak hizmete girmiştir. Köyün nüfusunun artması ile 70'li yıllarda ek 2 derslik ve 2 lojman daha yapılmıştır. Daha sonra ihtiyaç üzerine 2 derslik daha yapılmıştır. Okulumuz 1995-1997 yılları arasında çeşitli sebeplerden dolayı eğitim öğretim yapılamamış ve tekrar eğitim öğretime başlamasıyla artan öğrenci sayısı, 2002-2003 yıllarında açılan 2. kademesi ve taşıma merkezi olmasıyla yetersiz kalan derslik sayısı 2006-2007 eğitim öğretim yılında ana binaya yaklaşık 500 metre uzaklıkta 2 derslik ve 1 lojman yapılarak giderilmeye çalışılmıştır. Dağınık bir yapısı bulunan okulun 2012 yılında, 4+4+4 yeni eğitim sistemiyle ilkokul ve ortaokul olarak ayrılması, okulları daha düzenli bir hale getirmiştir.

İlk defa İlkokul olarak hizmete açılan sonra İlköğretim olan, 2012 yılından itibaren köyün orta tarafında kalan dersliklerin Ortaokul, köyün yukarı tarafında kalan dersliklerin ilkokul olarak ayrılmasıyla iki farklı müdürlüğü oluşan Kaynakkaya köyü mahallesinde ilk etapta 120 şer öğrenci bulunmakta idi. Ancak bağımsız müdürlükler oluştuktan sonra köy de meydana gelen aşırı göçlerden dolayı 2015-2016 eğitim öğretim yılında her okulda yaklaşık 65 şer öğrenci kalmıştır.

Kaynakkaya İlkokulunda; 2015-2016 eğitim öğretim yılı itibari ile 4 ilkokul, 1 okul öncesi olmak üzere toplam 5 sınıfı, 1 kütüphanesi, 1 mescidi ve 1 idari odası bulunmaktadır. Eski dersliklerden oluşmuş ve sobalı olan okulumuzda 1 okul müdürü, 5 öğretmen ve 1 yardımcı personel bulunmaktadır. Ömerli İlçe Merkezine 10 km, Mardin İl Merkezine 25 km uzaklıkta bulunan Okulumuza ulaşım servis ya da şahsi araçlarla sağlanmaktadır.