Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir GÜL’ün Ordu İli Ziyaretleri

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sayın Mehmet Nezir GÜL,  30 Mayıs 2018 Çarşamba günü Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. Ordu İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin BAŞ’ı ziyaretin ardından Altınordu, Fatsa ve Ünye Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okullarını ziyaret ederek inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.


Ziyarette kursiyerlerle de ayrı ayrı ilgilenerekonların talep veya önerilerini dinledi. Ziyarette Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Yüksel ÇETİN de hazır bulundu. 

İlçe ziyaretlerinin ardından Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir GÜL, İl Millî Eğitim Müdürü Kutlu Tekin BAŞ, Hayat Boyu Öğrenme Şubesinden Sorumlu Şube Müdürleri ve ilçelerdeki kurum müdürlerinin katılımı ile toplantı gerçekleştirdi. 

Genel Müdürümüz yapılan toplantıda Türkiye´de hayat boyuna katılım oranının yüzde 5.8 olduğunu, bu oranın daha da yukarıya çıkarılması gerektiğini söyledi. İlçelerin katılım oranları değerlendirilerek bu oranların yükseltilmesi için çalışmalar yapılması gerektiğinden bahsettiler. Ülkemizde 2,5 milyon insanın okuma yazma bilmediğini, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşi Emine ERDOĞAN Hanımefendi öncülüğünde 2018/4 No’lu Genelge ile başlattığımız Okuma Yazma Seferberliğiyle gerekli gayreti göstererek bu sayıyı en aza indirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Yapılan çalışmalarda şu ana kadar 480 bin kişinin Okuma Yazma Kurslarına devam ettiğini ifade eden Sayın M. Nezir GÜL, bu sayıyı 2018 yılı Eylül ayına kadar en az 1 milyona çıkarmak istediklerini de belirtti.

Okuryazarlık seferberliği kapsamında Ordu ilinde hedef kitle olarak belirlenen 14-65 yaş arası 12.401 kişiye yönelik 817 kurs açıldığı, 5.892 kişinin bu kurslara kaydedildiği ve 2.424 kişiye belge düzenlendiği tespit edildi.  Toplantıda talep ve önerileri dinleyen Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Nezir GÜL, idarecilere bilgilendirmelerde ve önerilerde bulundu. 

Toplantının ardından Altınordu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Okuma yazma Seferberliği kapsamında düzenlenen Belge Töreni ve İftar Programına katıldı.

Ordu Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonunda düzenlenen belge töreninde bir konuşma yapan Genel Müdürümüz Mehmet Nezir GÜL; ilim öğrenmenin yaşının ve zamanının olmadığını belirterek, ilim öğrenmenin kişiyi hayata ve geleceğe hazırlayan en önemli unsur olduğunu vurguladı. Genel Müdürümüz konuşmasına şöyle devam etti: "Bizler her yerde, her zaman, herkes için eğitimin söz konusu olabileceğine inanmaktayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendilerinin himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığı olarak başlattığımız okuma yazma seferberliği çağrısı vatandaşlarımızdan yoğun bir karşılık gördü, Millî Eğitim Bakanlığı olarak Hayat Boyu Öğrenme çerçevesinde pek çok alanda kurslar düzenlediklerini ifade ederek şu an 3 bin 335 kurs çeşidimiz var. Okuma yazma kursu bunlardan biri. Biz bu kurslar vesilesiyle daha çok insanımıza ulaşmak, onlara değişik imkânlar sunmak, onları hayata bağlamak, bilgi ve becerilerini geliştirmek ve kültürlerini artırmak için sürekli gayret içindeyiz’’ dedi. Okuma yazma bilmeyen bireylerin yanı sıra diğer bireylere yönelik de sağlık okuryazarlığı, finansal okuryazarlık, ekolojik okuryazarlık, medya okuryazarlığı ve inanç okuryazarlığı gibi alanlarda da farklı çalışmalarının varlığına dikkat çekti.

Düzenlenen törene Ordu Valisi Sayın Seddar YAVUZ, Ordu AK Parti Milletvekili Ergün TAŞCI, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir GÜL, Altınordu Kaymakamı Niyazi ERTEN, Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin BAŞ, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Aydın ŞAŞMAZ, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Nüfus Müdürü, İlçe Müftüsü, Öğretmenler, Muhtarlar, Okul Müdürleri ve kursiyerler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kuran Tilaveti, kursiyerler adına konuşma yapılması ve şiir okunması, protokol konuşmaları, kursiyerlere belge verilmesi ve iftar ile sona erdi. 

 

01-06-201801-06-201801-06-201801-06-201801-06-201801-06-201801-06-201801-06-201801-06-201801-06-201801-06-2018



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 37  kişi beğendi