2-3 Haziran 2018 Merkezi Sınav ve İOKBS´de dikkat edilecek hususlar

2 Haziran ve 03 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilecek Merkezi Sınav ve İOKBS´de dikkat edilecek hususlar dokümanı MEB tarafından yayımlandı.


2-3 Haziran 2018 Merkezi Sınav ve İOKBS´de dikkat edilecek hususlar

2/06/2018 tarihinde Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı 3 Haziran 2018 tarihinde de İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı gerçekleştirecek. Bakanlık bu sınavlara ilişkin yayınladığı sınav kılavuzunda tüm hususlara açıklık getirdi.

BURSLULUK SINAVI DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 3 Haziran 2018 tarihinde yapılacak. Sınavda görev alacak salon görevlileri MEBBİS üzerinden yapılan başvurular neticesinde belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı sınavla ilgili dikkat edilmesi gereken hususları doküman olarak yayınladı.  03 Haziran 2018 Pazar günü, yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile saat 10.00 da yapılacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflar için gerçekleştirilecek.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı

İOKBS

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30’da fotoğraflı-onaylı sınav giriş belgelerinde belirtilen salona alınmak üzere hazır bulunacaklar. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak olup Sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan ve sınav bitimine 15 dakika kala öğrencilerin sınav salonundan çıkamayacaklar. Salon görevlilerinin sınav başlamadan önce yapacakları işlemler, yedek gözetmenin görevleri, sınav süresince yapılacak işlemler, Sınav süresi bitiminde yapılması gerekenler, sınav güvenlik poşetini açma, sınav güvenlik poşetini kapatma, sınav güvenlik poşetine konulacak evraklar gibi hususlarda ilgili kılavuzda belirtilmiştir.

 

MERKEZİ SINAV DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

2018 Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav 02 Haziran 2018 Cumartesi günü, yurtiçi ve yurtdışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile saat 09.30 ve 11.30’da başlayacak olup merkezi sınav, birinci bölüm 50 soruluk sözel alan 75 dakika, ikinci bölüm 40 soruluk sayısal alan 60 dakika olarak uygulanacaktır. Öğrenciler her iki bölüm sınavına aynı okul, aynı salon ve aynı sırada girecektir. Her iki bölüm arasında 45 dakika ara bulunmaktadır.

meb merkezi sınavlar poşet açma kapatma

Sınav poşeti açma kapama işlemi

Kullanılan sınav evrakı bina sınav komisyonundan alınan aynı sınav güvenlik poşeti ile teslim edilecektir. Sınav güvenlik poşetinin içerisinden başka bir zarf/poşet çıkmayacaktır.

meb sınav güvenlik poşeti

Sınav poşeti

Öğrenciler, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen geçerlik süresi devam eden resimli, mühürlü yabancı kimlik belgesi, ikamet izin belgesi, çalışma izin belgesi) ve fotoğraflı-onaylı sınav giriş belgesi kontrol edilerek sınava alınır. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaklar.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 31  kişi beğendi